Süteménykészítő képzés megkezdésének feltételei:
https://api.ikk.hu/storage/uploads/files/kkk_elelm_pek_cukrasz_2020pdf-1589879317070.pdf
Süteménykészítő képzés munkaterülete:
A süteménykészítő a cukrászsütemények, a péksütemények és a finom pékáruk előállításában vesz részt. A cukrászati termékek közül uzsonnasüteményeket készít. Cukrászati és sütőipari töltelékeket, krémeket készít. Sütőipari termékek közül péksüteményeket és finompékárukat készít. A korszerű technológiák alkalmazásával sütő és cukrászipari termékeket fagyaszt. A munkájához szükséges a technológiai berendezéseket, gépeket beállítja, kezeli, tisztítja az élelmiszeriparban használható tisztító- és fertőtlenítőszerek alkalmazásával. Környezettudatos szemlélettel kezeli a hulladékokat. A részszakképesítéssel rendelkező munkája során kiméri a szükséges nyersanyagokat, cukrásztechnológiai alapműveleteket végez.
* „3. § [A szakképzés ingyenessége](1) Az állam a szakképzésben való részvétel keretében a) legfeljebb kettő szakma megszerzését az első szakmai vizsga befejezéséig, a második szakma esetén legfeljebb három tanéven keresztül, és b) a szakképző intézményben a szakmai képzéshez kapcsolódó első szakképesítés megszerzését az első képesítő vizsga befejezéséig ingyenesen biztosítja. A szakképzésben való ingyenes részvétel szempontjából nem számít önálló szakma megszerzésének a munkakör magasabb színvonalon történő ellátása céljából a meglévő részszakmát magában foglaló szakmára történő felkészítés és szakmai vizsga letétele.” (2019. évi LXXX törvény)
Északi Agrárszakképzési Centrum pályázatot hirdet
az Északi Agrárszakképzési Centrum intézményeibe
igazgató
munkakör betöltésére.
Szebbnél szebb, élő vágott virágból és cserepes dísznövényekből készült kompozíciók lepték el az Északi ASzC Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola auláját 2022.03.17-én.
Átadásra került az első képesítő bizonyítvány az Északi Agrárszakképzési Centrumban.