ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20
Open
  • Lendületben az agrárszakképzés!

2024-BEN A PÉTERKE RENDEZI A MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZ SZKTV DÖNTŐJÉT

KÖZÖS LETT A CÉL – PÉLDA NÉLKÜLI A TÉRSÉG MG-I CÉGEINEK ÖSSZEFOGÁSA

A 2022-ES ÉS 2023-AS GYŐZELEM UTÁN 2024-BEN OTTHON BIZONYÍTHATNAK AZ ISKOLA DÖNTŐBE JUTOTT TANULÓI

A VERSENY HELYE, IDŐPONTJA: PÉTERVÁSÁRA, 2024.04.17-19.

Az Északi Agrárszakképzési Centrum működési területén idén három intézmény kapott felkérést a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától az országos szakmai és tanulmányi versenyek döntőinek megszervezésére. A rangos események Hajdúböszörményben, Mátrafüreden és Pétervásárán kaptak helyet.

Április 17-19. között az ország 18 legjobb mezőgazdasági gépész tanulója találkozik Heves vármegyében, Pétervásárán. Nagyon fontos esemény ez nemcsak a Centrum, a pétervásárai agrárszakképző iskola életében, hanem a település és még az egész vármegye életében is, hiszen korábban nem rendeztek még ezen a vidéken mezőgazdasági területen SZKTV-t. A kapott feladat lehetőség is egyben, mégpedig arra, hogy megmutassa a környék mezőgazdasági cégeinek, vállalkozásainak támogató hozzáállását a rendezvény kapcsán. Soha nem látott mértékű összefogás és segíteni akarás volt tapasztalható már a szervezés első pillanatától. Ez is lehet a siker záloga. Köszönet illet minden szervezetet, céget, magánvállalkozót, gazdálkodót, akik az első hívó szót is meghallották és valamilyen módon a versenyt szervező pétervásárai agrárszakképző intézmény mellé álltak.

A versenyzők és kísérőik április 16-án, kedden megérkeznek Pétervásárára, ahol az intézmény kollégiuma készen áll a vendégek fogadására.

Április 17-én, szerdán a nyitóünnepséget követően a szóbeli versenytevékenységgel kezdődik a három napos versenyprogram, csütörtökön pedig a három részből álló gyakorlati versenytevékenység zajlik majd:

1. fémmegmunkálás (helyszíne: iskola tanműhely),

2. gépkapcsolat beállítás (Claas traktor és a hozzá kapcsolt műtrágyaszóró beállítása) valamint

3. szántás vagy rossz idő esetén műbarázdás ekebeállítás

A Mezőgazdasági gépész tanulók Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe ebben a tanévben is bejutott az Északi ASzC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium két diákja: Eszes Zoltán Ferenc és Ürmösi Alex Gábor.

Szurkoljunk együtt 2024-ben az ÉASZC-nek, Péterkének, Zolinak és Alexnek, valamint az őket felkészítő oktatóknak!

Hajrá Péterke! Hajrá FIÚK!

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*