ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

Akadálymentesítési nyilatkozat

Akadálymentesítési nyilatkozat

A Északi Agrárszakképzési Centrum (ÉASZC) elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https://easzc.hu/-ra vonatkozik.

MEGFELELŐSÉGI STÁTUSZ

Ez a honlap a felsorolt kivételek miatt csak részben felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

NEM AKADÁLYMENTES TARTALOM

ARÁNYTALAN TEHER

A jelenleg közzétett pdf dokumentumok jelentős része nem akadálymentes, mert egy részük külső forrásból származik, másik részük pedig a jelenlegi gyakorlatnak megfelelő kézi aláírással történt hitelesítést tartalmaz. Az így keletkező PDF állományok szkennelése során nem minden esetben biztosítható, hogy azokat a képernyő-felolvasó programok értelmezni tudják.

A dokumentumok utólagos akadálymentesítése aránytalan terhet róna a szervezetre, továbbá az akadálymentesítés a fogyatékos emberek részéről tapasztalt csekély érdeklődés miatt nem éri el a kívánt hatást, az akadálymentesítés becsült költsége nem áll arányban a fogyatékkal élők általi használat gyakoriságával.

A szervezet a jövőben törekszik arra, hogy az általa közzétett, és kézi aláírással történő hitelesítést nem igénylő dokumentumok akadálymentes formában kerüljenek feltöltésre, tovább a felhasználó egyedi, megalapozott igényei alapján, az igény beérkezésétől számított 30 munkanapon belül elkészíti és az igénylő rendelkezésére bocsátja az általa megjelölt, ÉASZC által készített dokumentum akadálymentes PDF-változatát. Az ÉASZC az akadálymentes PDF-et a felhasználónak megküldi, illetve a honlapon közzétett, nem akadálymentes változatot az akadálymentesre cseréli.

AZ AKADÁLYMENTESÍTÉSI NYILATKOZAT ELKÉSZÍTÉSE

E nyilatkozat 2024.06.14-én a szervezetünk által végzett önértékelés alapján készült.

VISSZAJELZÉS ÉS ELÉRHETŐSÉGEK

Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásáért felelős személyek az Északi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója és kancellárja.

A honlap esetleges megfelelőségi hiányosságait az easzc@easzc.hu címen jelezheti.

VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS

Amennyiben a Honlap akadálymentességére vonatkozó Kérelmet benyújtó személy a Törvény 4. § (2) bekezdése szerinti nem kap választ, vagy az abban foglaltakat nem találja kielégítőnek, úgy az az Északi Agrárszakképzési Centrum főigazgatójához és kancellárjához fordulhat jogorvoslatért az easzc@easzc.hu címen.

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta:

Lévai Imre
főigazgató