ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20
Négyen állnak egy nagy üvegablakú épület előtt. A végén két férfi, középen két nő áll. Az emberek a kamerával szemben állnak, a mögöttük lévő belső tér pedig konyha vagy labor, ahol emberek dolgoznak.

VAY – ÉLMÉNYEK, TAPASZTALATOK, GYAKORLATI TUDÁS A GRANADAI SZAKMAI LÁTOGATÁSON

A VAY OKTATÓI SZAKMAI LÁTOGATÁSON JÁRTAK SPANYOLORSZÁGBAN

A képen az Európai Unió zászlaja látható, kék alapon körben elhelyezett 12 sárga csillaggal. A zászló alatt magyar nyelvű szöveg olvasható: „Az Európai Unió támogatásával”, ami azt jelenti, hogy „Az Európai Unió támogatásával.

Helyszín: MOVIDEA – Granada

Időpont: 2024. január 14-20.

Résztvevők:

  • Korpás Zoltánné
  • Major Tamás
  • Nagyné Fejér Emese

Beszámoló:

Az Erasmus-Projekt kód: 2023-1-HU01-KA122-VET-000143245 számú projekt keretein belül szakmai látogatáson vettek részt az Északi AszC Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium oktatói Spanyolországban, Granadában.

A pályázat céljai: a spanyol gasztronómia, az ősi katalán étkezési hagyományok megismerése, és a digitális oktatást elősegítő hatékony és új gyakorlatok elsajátítása volt. A szakmai látogatást a Movidea Mobility and Training fogadószervezet koordinálta.

Nagy izgalommal fogadták a Vay oktatói a lehetőséget arra, hogy betekintést nyerjenek Spanyolország, azon belül Andalúzia- Granada szakképzésébe, gasztronómiájába. Indulás előtt online meeting-en kaptak körültekintő felvilágosítást az oktatók a szakmai látogatásról; utazással, ellátással, szakmai programokkal kapcsolatosan.

A résztvevők a Movidea fogadószervezetnek köszönhetően vendéglátást, azon belül szakács és cukrász szakmákat oktató intézményeket kerestek fel. Megismerkedtek a spanyol szakképzési rendszerrel, a helyi oktatási intézmények magas színvonalú infrastruktúrájával, a gyakorlati foglalkozásokon alkalmazott módszerekkel, munkaformákkal, és a spanyol gasztronómiával. A mobilitás lehetőséget biztosított számukra, hogy bővítsék tudásukat a spanyol nemzet tradicionális ételeinek témakörében. A megszerzett tudással a látott munkamódszereket alkalmazzák, úgymond internalizálják a későbbiekben saját gyakorlati foglalkozásaikon.

A szakmai programok mellett a Vay oktatói szabadidejükben meglátogatták Granada nevezetességeit; az Alhambrát, a Katedrálist, a Cartuja Monastery kolostort, számos helyi kistemplomot, parkot, az óváros sikátoros arabnegyedét és élelmiszerüzleteket, ahol megismerhették a spanyol alapanyagokat.

Összességében sok-sok élménnyel, tapasztalattal, gyakorlati tudással gazdagodtak a résztvevők a mobilitás alatt. Élményeiket, tapasztalataikat mihamarabb szeretnék bemutatni intézményükben és mielőbb alkalmazni kívánják gyakorlati foglalkozásaikon.

A rozsdamentes acél konyhapulton négy fehér tál található, különböző edényekkel. Úgy tűnik, hogy a legközelebbi étel fehér szósszal és fűszernövényekkel van díszítve, míg a többi étel különféle összetevőket és fűszereket tartalmaz. A háttérben a konyhai felszerelések láthatók.
A frissen sült, ropogós külsejű, kerek kenyereket sütőpapírral bélelt tepsire helyezik. Az előtérben lévő cipó jellegzetes mintázattal rendelkezik, amelyet a tetejére ütöttek. A kenyerek aranybarnák és szorosan egymásba rendeződnek.

SZÉCHENYI: SZERVEZIK AZ ÚJABB PÉK-CUKRÁSZ KÉPZÉST

SIKERESEN VIZSGÁZTAK A FELNŐTTEK

13-AN SZEREZTEK PÉK-CUKRÁSZ SZAKMÁT 🍞🥖🍰

Sikeresen levizsgázott az Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében, felnőttek szakmai oktatásában megvalósult pék-cukrász képzés valamennyi résztvevője.

Az interaktív vizsga 2024.02.12-én,

a sütőipari termékek készítése projektfeladat 2024.02.17-én,

a cukrászipari termékek készítése projektfeladat 2024.02.18-án zajlott Debrecenben.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek!

Széchenyi- A vidék iskolája- Hajdúböszörmény várja a jelentkezőket a következő képzésre! Várható indulás – a jelentkezések függvényében – 2024. tavasz-nyár.

Egy férfi láncfűrésszel fát vág egy erdőben. A képen látható szöveg egy 2024 márciusában induló erdészeti képzést hirdet Mátészalkán az Északi Agrárszakképzési Centrum szervezésében. Az elérhetőségeket és a további részleteket tartalmazó linket adjuk meg.

FAKITERMELŐ KÉPZÉS INDUL MÁTÉSZALKÁN

AZ INGYENES KÉPZÉSRE VÁRJÁK A JELENTKEZŐKET

Északi Agrárszakképzési Centrum

FAKITERMELŐ KÉPZÉS INDUL MÁTÉSZALKÁN!

Jelentkezni a következő linken lehet: https://easzc.hu/szakmai-kepzes-igenyfelmeres/?id=114

Az ingyenes képzés 2024. márciusában kezdődik az Északi ASzC Baross László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében felnőttek szakmai képzése keretében.

A képzésre várják a felnőttek jelentkezését!

További információk a www.easzc.hu oldalon!

Felnőttképzési engedélyszám: E/2020/000210 Nyilvántartási szám: B/2020/003187

Férfiak egy csoportja, akik hivatalos öltözékben, többnyire sötétzöld blézerben, fehér ingben állnak bent. Zöld bögréket tartanak, és a kamerának pózolnak. Vannak, akik a háttérben asztaloknál ülnek. A szoba nagy ablakai fehér függönnyel.

2024, GYŰRŰ- ÉS KORSÓAVATÓ – ŐRZIK A SZÉCHENYIS HAGYOMÁNYOKAT

A hagyományok ápolása folyamatos a Széchenyiben

Az Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős technikusai ebben az évben is megtartották Gyűrű- és Korsóavató szakestjüket. A hagyományokhoz híven ezen az eseményen a szakmai előadások mellett köszöntötték az intézményből az OSZTV döntőjébe bejutott mezőgazdasági gépész, mezőgazdasági technikus és vadgazda diákokat is (Kiss Barnabás, Nyakas Bence, Rab Viktor, Újvári Alex.)

A jövődet műveli- Széchenyi- A vidék iskolája- Hajdúböszörmény