ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20
Zöld fűvel, fákkal és bokrokkal borított parkosított terület egy piros tetős épület előtt, nagy ablakokkal. A kép jobb oldalán egy jellegzetes szobor található, amely vizuális érdeklődést kölcsönöz a derűs szabadtéri jelenetnek.

MÁTRA: ERDÉSZTECHNIKUSOK ÉS VADGAZDÁLKODÁSI TECHNIKUSOK IS AZ OSZTV DÖNTŐJÉBEN!

A DÖNTŐBEN AZ ORSZÁG LEGJOBBJAI TALÁLKOZNAK

A MATE gödöllői kampuszán 2024. január 30-tól február 02-ig lezajlott az Agrárminisztérium hatáskörébe tartozó 2023/2024 évi szakmai tanulmányi versenyek elődöntője. Az interaktív és az írásbeli versenyrészeken több mint 600 tanuló vett részt. Az OSZTV versenyek elődöntőjén továbbjutott tanulók az ország legjobb 15 erdész- illetve vadász tanulója között mérettethetik meg magukat a döntőn.

Az Északi ASzC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói közül a döntőbe jutott erdésztechnikus tanulók: Süttő Róbert 13.B, Dolányi Zoltán József, Gembolya Kevin és Kovács Richárd 13.C, a döntőbe jutott vadgazdálkodási technikusok: Debreczeni Anna és Nagy Bence Nimród 13.A

Gratulálunk Mátra iskolánk tanulóinak, oktatóinak és további szép eredményeket, sikeres felkészülést kívánunk a döntőre!

Közeli kép egy rozsdás vasúti pályán elhelyezett lila-fehér virágról. A kép alacsony szögből készült, a virágra fókuszálva, a háttérben az elmosódott nyomok és a környező zöld lombok a távolba nyúlnak.

FOTÓKIÁLLÍTÁS A WESTSIKBEN

📸

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2024.02.19., NAGYSZÜNET, AZ ISKOLA AULÁJA

Különleges kulturális programot szerveztek az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában az elmúlt hetekben. Az intézmény tanulói ugyanis amellett, hogy szakmai versenyekre készülnek és vesznek részt azokon, remek fotókat is tudnak készíteni. Már korábban ismert volt többek zenei tehetsége – zeneszeretete és kivételes énekhangja, míg mások sporteredményeikkel tűntek ki az utóbbi időben.

Legutóbb az egyik közösségi felületen tűnt fel egy Westsikes tanuló kitűnő természetfotója, aminek kapcsán Borszéki Péter, oktató javaslatára az iskola fotópályázatot hirdetett. Az ünnepélyes eredményhirdetést 2024. február 19-én tartják a nagyszünetben az épület aulájában. Az első három helyezett jutalomban részesül.

A pályázatra beérkezett, mobiltelefonokkal készített, kiváló alkotásokból év elején szervezett Természetfotó kiállítást az intézmény, ahol a diákság is láthatta társaik munkáit.

Gratulálunk a fiatalok munkáihoz!

Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola

A fehér ruhával letakart asztalon különféle bonyolult kenyérszobrok vannak kiállítva. A középső része egy díszes kenyércímer, amelyen egy kakas látható. Az egyéb elemek közé tartozik a különböző kenyérformákkal töltött kenyérkosár és két részletes kenyérterv. Egy személy részben látható balra.

TAVASZI KIHÍVÁSOK A WESTSIK DIÁKJAI ÉS OKTATÓI SZÁMÁRA

MÁRCIUS, ÁPRILIS, MÁJUS – EGYMÁST KÖVETIK A SZAKMAI VERSENYEK

SIRHA, 2024.03.05-07., Hungexpo

Kelemen Zoltán, 12/A osztályos, sütő- és cukrászipari technikus tanuló a Díszmunka versenyfelhívásra „Húsvéti kompozíció” című munkájával nevez a Hungexpon – a Pékszövetség standján zajló versenyre. Felkészítője: Kozák Attila, oktató

Az élelmiszeripari rendezvényt az iskola tanulói közel ötvenen látogatják meg, busszal utaznak oktatói kísérettel Budapestre.

HENTES ÉS HÚSKÉSZÍTMÉNY-KÉSZÍTŐ, SZKTV – 2024.03.06-08.

Az országos verseny döntőjébe bejutott Horváth János Ferenc, hentes tanuló. Felkészítője: Ádámku Mihály, Hajdú Hús 2000 Kft.

PÉK-CUKRÁSZ SZKTV, 2024.03.11-13.

Az országos szakmai versenyébe bejutott Tűzkő Erzsébet, 11/B osztályos pék-cukrász tanuló. Felkészítői: Szabó Bernadett és Pristyák István, oktatók.

PELIKÁN KUPA, 2024.04.06., SZOLNOK

Ebben az évben is képviselteti magát a nyíregyházi iskola a szolnoki versenyen. A kupára pék kategóriában Plés Cintia, Szalkó Ervin és Lubiczki Adrienn 11/A osztályos sütő- és cukrászipari technikus tanulók neveztek. Felkészítőjük: Pristyák István, oktató. A kupán jelen lesz cukrász kategóriában Rézműves Alisa tanuló. Felkészítője: Laczi László, oktató.

PÁLINKÁS BONBON KÉSZÍTÉSE, GYULAI PÁLINKAFESZTIVÁL, 2024.05.18.

2024-ben is készülnek pálinkás bonbonok az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola oktatóinak fantáziája alapján. A minőségi édességeket Pásztorné Bartha Tünde és Kovács Istvánné, oktatók készítik. A májusi rendezvényt megelőzően a megkreált pálinkás bonbonokat április 18-ig kell eljuttatni a zsűrizésre. Az eredményhirdetést a fesztivál keretében tartják meg Gyulán.

Valamennyi tanulónak és oktatónak tartalmas felkészülést és sikeres szereplést, kellemes élményeket kívánunk a szakmai versenyek kapcsán!

Háromféle friss tészta kerül kihelyezésre egy fatálcán. A bal szélső tészta zöld, a középső sárga vagy bézs színű, a jobb szélső tészta pedig rózsaszín. Mindegyik típus kis fészekszerű kötegekké formálódik.

INDUL A KÉZMŰVES ÉLELMISZERKÉSZÍTŐ KÉPZÉS!

6 FŐ JELENTKEZÉSÉT VÁRJÁK A KEZDÉSHEZ!‼️

SZERVEZŐDIK AZ ÚJABB CSOPORT NYÍREGYHÁZÁN, HAMAROSAN INDUL A KÖVETKEZŐ INGYENES KÉZMŰVES ÉLELMISZERKÉSZÍTŐ KÉPZÉS!

Jelentkezni a következő linken lehet: https://easzc.hu/szakmai-kepzes-igenyfelmeres/?id=114

2024 tavaszán újabb felnőttképzési tanfolyam indul az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola szervezésében. A kézműves élelmiszerkészítő képzésre várják a jelentkezőket. A képzés három hónapos, és a képzés ideje alatt érintett témakörök a következők: zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, húsipari termékek előállítása, tejtermékek készítése, sütőipari termékek előállítása.

A kézműves élelmiszerkészítőkre a képzés végén az írásbeli vizsgát követően a gyakorlati vizsga vár. A korábbi képzések résztvevői a vizsga keretében készítettek már száraztésztát (cérnametélt, csipetke), abált szalonnát tepertővel, töltöttek kolbászt, sütöttek brióst, fehér kenyeret, rozskenyeret, készítettek mézeskalácsot, aszalt almát csokoládéba mártva, paradicsommártást, illetve túrót és gomolyát is.

A kézműves élelmiszerkészítő képzés új lehetőségként jelent meg néhány éve az élelmiszeripari képzéskínálatban. Ez a képzés mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály számára vonzó. Itt a résztvevők megismerkedhetnek a különböző élelmiszeripari termékek előállításának kézműves jellegével.

Várjuk felnőttek jelentkezését! További képzések és információk az easzc.hu oldalon!

Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola