2024-ben is megrendezik az Agrárszakképző Intézmények IV. Országos Gazdászversenyét. A verseny a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár keretében valósul meg idén is a rendezvény helyszínén, Hódmezővásárhelyen. A gazdászversenyen természetesen az Északi Agrárszakképzési Centrum iskoláinak csapatai is megmérettetik magukat.
„Erdők és innováció – új megoldások egy jobb világért”
Az ENSZ Közgyűlése 2012-ben március 21-ét az Erdők Nemzetközi Napjává nyilvánította. A világnap az erdők minden típusának fontosságát ünnepli és hívja fel a figyelmet rá. A 2024. évi téma az erdők és az innováció.
A képzésre várják a felnőttek jelentkezését!
Jelentkezni a következő linken lehet: https://easzc.hu/szakmai-kepzes-igenyfelmeres/?id=114
Az ingyenes képzés a jelentkezések függvényében indul(!) az Északi ASzC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében felnőttek szakmai képzése keretében.
Bemeneti feltétel: alapfokú iskolai végzettség, egészségügyi alkalmassági, amit a képző biztosít
További információk a www.easzc.hu oldalon és Pilinyi István felnőttképzési referensnél,
a +36/30/325-8665-ös telefonszámon vagy a felnottkepzes@matraszakkepzo.hu e-mail címen!
Nyilvántartási szám: B/2022/000340
NEGYEDIK LETT A BERETTYÓÚJFALUI BRÓZIK CSAPATA
Az Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Brózik Dezső Tagintézménye is részt vett egy csapattal az Alföldi ASzC Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakközépiskola és Kollégium által megrendezett Országos Kistermelői élelmiszer-előállító Szakmai csapatversenyen.
A Gyomaendrődön lezajlott verseny első napján az ünnepélyes megnyitót követően a versenyzők az elkészített pályamunkát mutatták be a zsűri részére, majd kézműves foglakozás keretében mézeskalácsot díszítettek és grillázsrózsát készítettek. A verseny második napján egy falusi vendégasztalt kellett összeállítani a csapatoknak a rendelkezésre álló alapanyagok felhasználásával. A vendégasztalon elhelyezett élelmiszereket – almadzsem, vegyes vágott savanyúság, kőrözött, pogácsa és abált szalonna – a helyszínen elkészíteni és a tájjelegű terítéken fogyasztásra felkínálni.
Az Országos Szakmai csapatversenyen a IV. helyezést érte el a berettyóújfalui csapat. Gratulálunk!
A csapat tagjai: Lakatos Amanda, Mezei Odett, Patai Boglárka, felkészítő oktatók: Madarászné Csongrádi Marianna, Vékonyné Molnár Mária Emese