ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20
Frissen sült kenyérrel töltött állvány egy pékségben. A kenyerek több polcon szépen egymásra vannak rakva. A háttérben fehér egyenruhás munkások láthatók, kissé életlenül.

MA VAN A KENYÉR VILÁGNAPJA,OKTÓBER 16.


MA VAN A KENYÉR VILÁGNAPJA, OKTÓBER 16.


PÉK, PÉK-CUKRÁSZ, SÜTŐ- ÉS CUKRÁSZIPARI KÉPZÉSEK AZ ÉASZC-NÉL!

A svájci székhelyű Pékek Világszövetsége 2001-es
kongresszusán döntött úgy, hogy október 16. legyen a
KENYÉR VILÁGNAPJA. A világnap célja, hogy
bemutassa a világ legfontosabb élelmezési cikkének –
az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, fontos
energiaforrásnak –, a kenyérnek a jelentőségét. A
világnapot már közel 30 ország ünnepli elsősorban
karitatív jelleggel, mivel ezen a napon a pékek
adományaikkal segítik a rászorulókat. Az ünnep
alkalmat ad arra is, hogy a pékek áldozatos munkájára
és a kenyér jelentőségére a nagyközönség figyelmét is
felhívják.
Az agrárszakképzésben, élelmiszeripar ágazatban az
Északi Agrárszakképzési Centrum több intézményében
is zajlik pék, pék-cukrász, sütő- és cukrászipari
technikus képzés! Jó irány! 🙂

További infók:
www.easzc.hu/képzések

Fekete mákkal töltött fakanál fafelületen nyugszik. A kanál körül szárított mákhüvelyek vannak, amelyek egy része az asztalra ömlött. Az elrendezés a mák nyers és feldolgozott formáit mutatja be.

ÚJABB RECEPT, ÚJABB NYERTES!

SORSOLTUNK! ÍME A MASCARPONE MÁKOS! 🙂

KÖSZÖNJÜK A BEKÜLDŐKNEK, HOGY FELHÍVÁSUNKRA ELJUTTATTÁK HOZZÁNK RECEPTJEIKET!

A Master Good Cégcsoport által felajánlott 3 ajándékcsomagot nyerték: Szabó László, Juhászné Judit és Marin Ilona. Gratulálunk!

Nyerteseink receptjeit egyenként közzétesszük.

Egy hozzáillő csészealjra egy virágmintás csészét, tejszínes kukoricalevessel töltjük meg, mindkettőt apró ibolyavirágok díszítik. A levesben látható kukoricaszemek vannak, és úgy tűnik, hogy egy világos fából készült asztalon van.

SORSOLTUNK! ÍME A TEJBE GOMBÓDA!

KÖSZÖNJÜK A BEKÜLDŐKNEK, HOGY FELHÍVÁSUNKRA ELJUTTATTÁK HOZZÁNK RECEPTJEIKET!

A Master Good Cégcsoport által felajánlott 3 ajándékcsomagot nyerték: Szabó László, Juhászné Judit és Marin Ilona. Gratulálunk!

Nyerteseink receptjeit egyenként közzétesszük.

Az első recept egy, a Szatmári Régió néhány hagyományos népi étele közül. Beküldőnk gyermekkori emlékeit elevenítette fel, amikor leírta nekünk a nagymamája által készített tejbe gombóda receptjét.

TEJBE GOMBÓDA

Hozzávalók 2 főre:

  • 0,5 liter tej
  • 1 tojás
  • liszt
  • cukor ízlés szerint
  • egy csipet só

Elkészítés:

Egy tojásból és lisztből kemény, reszelhető tésztát gyúrunk, majd lereszeljük egy konyharuhára, úgy, hogy ne ragadjon össze. A tejet felforraljuk, majd beletesszük a cukrot, a sót és a tésztát. Addig főzzük, míg a tészta meg nem fő és a tej be nem sűrűsödik (kihűlve tovább sűrűsödik). A tejberizshez hasonlóan fahéjjal vagy kakaóporral tálaljuk.

A receptet Szabó László küldte be. Köszönjük!

Hasonló elnevezések: tejbe leves, tejleves, tejbe tészta, tejbe morzsolt, stb.