ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

2024 – ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA LETT A WESTSIK

A Belügyminisztérium és az Energiaügyi Minisztérium által kiállított, kék-zöld díszes szegéllyel ellátott bizonyítvány. A magyar cím „Oklevél” jelzi, hogy a díj „Örökös Ökoiskola”-nak szól. Alább láthatók a tisztviselők aláírásai és a dátum, 2024. június 7.

A cél és a feladat a természeti örökség védelme, a fenntarthatóságra nevelés

Az Északi AszC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolát Dr. Rubi Ferenc, igazgató képviselte a 2024. évi Ökoiskola címátadó ünnepségen, amelyet a Biatorbágyi Általános Iskola és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában rendeztek meg június 7-én, pénteken. A díjat Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Dr. Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár adták át a nyíregyházi intézmény vezetőjének.

Az iskola 2016-ban kapta meg az ökoiskola címet, majd a 2024-ben benyújtott pályázatukat az Ökoiskola Értékelő Bizottság támogatásra javasolta, és ezzel az intézmény elnyerte az Örökös Ökoiskola címet. Gratulálunk!

A Cím viselésével Magyarország és a Kárpát-medence természeti örökségének védelme, a fenntarthatóságra nevelés egész intézményes megközelítése melletti elköteleződésüket nyilvánítják ki az érintett iskolák. Az Örökös Ökoiskola cím annak a pedagógiai és intézményvezetési folyamatnak az elismerése, amelynek eredményeképpen az ott tanulók számára természetessé válik az egészség- és környezettudatos életmód, az igazságos társadalmi berendezkedés iránti igény, a globális és lokális kihívások iránti nyitottság, és aktívan tudnak tenni a felismert problémák megoldásáért. Az iskolában megszerzett tudást és értékrendet a tanulók családjuk vagy tágabb környezetük felé is közvetíthetik.

Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola