ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

A WESTSIKES PÉK-CUKRÁSZ TANULÓ IS REMEKELT SZAKMÁJÁBAN!

A WESTSIKES PÉK-CUKRÁSZ TANULÓ

EZÚTTAL TŰZKŐ ERZSÉBET MENTESÜLT A SZAKMAI VIZSGA ALÓL ELÉRT EREDMÉNYE ALAPJÁN! GRATULÁLUNK!

2024-ben a PÉK-CUKRÁSZ SZKTV-t a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolában rendezték meg. Az év elején, Gödöllőn lezajlott interaktív vizsgán 56 tanuló igyekezett a döntőbe kerülni. Közülük azonban a 15 legjobb eredményt produkáló versenyző kapott csak meghívást a békéscsabai versenyhelyszínre. Köztük volt az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola büszkesége, Tűzkő Erzsébet is, aki egyedül és kiválóan képviselte Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét. Érdemes volt tehát alaposan felkészülni a Szakma Kiváló Tanulója versenyre, hisz teljesítményével jeles szakmai bizonyítványt szerzett.

A döntőbe került diákok egy helyi péküzemben és a Békéscsabai Szakképzési Centrum központi épületében működő cukrász tanműhelyben készíthették el versenymunkáikat. A beol.hu információi szerint Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke beszédében örömét fejezte ki, hogy az ország különböző pontjairól érkeztek diákok a versenyre. Hangsúlyozta, hogy a fiatalok képzése kulcsfontosságú, mert minden vállalkozó számára kihívást jelent az utánpótlás. Fontosnak tartja, hogy az iskolák és vállalkozók innovatív módon tanítsák a fiatalokat. Kiemelte, az oktatók és diákok elismerésre méltó munkáját, valamint, hogy a szakma nagy szeretettel várja az itt végzett tanulókat és a verseny résztvevőit egyaránt.

A Westsik iskola pék-cukrász versenyzőjének felkészítő oktatói Bernadett Augusztinné Szabó, és Pristyák István. Gratulálunk sikeres felkészítő munkájukhoz és további eredményes versenyzést kívánunk!