A 10.B OSZTÁLY MUNKA KÖZBEN A NYÍREGYHÁZI PÉK TANÜZEMBEN
Kértünk és kaptunk receptet,
… bár az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola pék tanüzemében kicsiben nem tudnak gondolkodni. Érthető módon. Nagy a hajtás, hiszen húsvétkor minden háztartásban kerül kalács az asztalra. Egy biztos! A Westsikes tanulókon és oktatóikon nem fog múlni, hogy a tanbolt polcait feltöltsék többféle kaláccsal. Szeretettel várnak a tanboltban minden kedves vásárlót!
Azok kedvéért pedig, akik szeretik mások receptjeit is kipróbálni, íme a westsikesek fonott kalács receptje!
FONOTT KALÁCS RECEPT
Hozzávalók 6 kalácshoz: 1 kg liszt, 10 g só, 100 g cukor, 110 g margarin, 50 g élesztő, 1 tasak sütőpor, 3 tojássárgája, 3 dl tej, 2-2,5 dl víz
A kakaós kalácshoz a tészta feléhez 2 dkg kakaót és 5 dkg cukrot adunk!
A fotókon a 10.B osztály szorgoskodik a tanüzemben István Pristyák szakmai oktatóval. És gyártják a szebbnél szebb kalácsokat.