ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

TARTALMAS NAPOKON VAN TÚL A HAJDÚSÁGI AGRÁRTÁRSADALOM

Agrárfórum Hajdúböszörményben

IDÉN IS A SZÉCHENYI VOLT A BIZTOS PONT!

Hajdúsági Expo 2024, Mezőgazdasági és Ipari Kiállítás és Vásár, Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Verseny és Nemzeti Amatőr Traktorhúzó Bajnokság, Kelet-magyarországi Agrárfórum 2024 – a Hajdúság iparának bemutatása

A Hajdúsági Nyár – 2024 elnevezésű, kiemelt rendezvény részeként szervezték meg Hajdúböszörményben a múlt hétvégén a Nemzetközi Traktorhúzó Versenyt, amelynek első napján a Kelet-Magyarországi Agrárfórumra várták a gazdákat és a térségi agrárszereplőket. Az évek óta növekvő érdeklődés által övezett kezdeményezésen a köszöntő és nyitó beszédeket követően kerekasztal beszélgetéseken kerültek fókuszba a hazai agráriumot érintő aktuális és legfontosabb kérdések. A kérdések között természetesen ebben az évben is volt olyan, amely agrárszakképzést is érinti. Az Északi Agrárszakképzési Centrumot Lévai Imre, főigazgató képviselte a programon.

A Centrum nemcsak így érintett az Agrárfórum és a nemzetközi verseny vonatkozásában, hiszen az egész eseménynek keretet adva az Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium biztosít helyszínt évek óta a népszerű programoknak.

Az Északi Agrárszakképzési Centrum hat intézményét érinti az a nagy volumenű projekt (VP1-1.2.1–23 Bemutató üzemek támogatása (3484405196)), amely a bemutató üzemek fejlesztése által a helyi agrárszereplők számára kínál aktuális információkat, ad többlettudást annak érdekében, hogy minél költséghatékonyabban minél jobb terméseredményeket érjenek el a gazdálkodók a fenntarthatóság figyelembevétele mellett. A kormányzati elképzelés szerint ez a fajta agrártudás átadás része lehet az élethosszig tartó tanulás folyamatának az érdeklődők számára. Az első két programnak ugyancsak a hajdúböszörményi Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont augusztus 09-én, délelőtt és délután is.

A Hajdúsági Expó kiállítóival is az iskola épületében kialakított expó területen találkozhattak a látogatók.

Az augusztus második hétvégéjén zajló hajdúböszörményi agrárrendezvény a Centrum tanulóinak is megmérettetést jelent. A Nemzetközi Traktorhúzó Verseny kísérő rendezvényeként minden évben megszervezik az Északi Agrárszakképzési Centrum négy vármegyében működő intézményeinek „Traktoring” című versenyét is. A színes és érdekes feladatokkal tűzdelt középiskolásoknak szóló versenyen ezúttal is csaknem valamennyi intézmény képviseltette magát. Köszönjük a tanulóknak és kísérő oktatóiknak a felkészülést és a versenyzést!

Széchenyi- A vidék iskolája- Hajdúböszörmény