ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Igazgatóságával együttműködve Őszi Pályaorientációs napot tartott 2024. október 02-án.

Érintett helyszínként bevonásra kerültek a telephelyek is, úgymint a Pék és Pék-cukrász tanüzemek a 4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 3-5, illetve a 4400 Nyíregyháza, Ungvár sétány 25. szám alatt.

Az iskola bemutatása Dr. Rubi Ferenc igazgató úr tájékoztatójával kezdődött, ahol a tanulók megismerkedtek az intézmény képzési szerkezetével, a szakképzés és technikum helyi sajátosságaival, gyakorlati képzőhelyekkel, beiskolázási útmutatóról.

Kalácsfonás technikájának bemutatása Pristyák István Mester pékoktató közreműködésével valósult meg.

Pék-cukrász tanüzemben Bonbon és pohárkrém készítése és bemutatása Pásztorné Barta Tünde Mester cukrászoktató segítségével valósult meg.

Az intézmény Aulája adott helyszínt a Tejipari szigetnek: Vajköpülés és tejipari kiállításnak Gyallai Tamara és Bíró Eszter élelmiszeripari mérnökök közreműködésével.

Az iskola Aulája adott helyszínt a Húsipari szigetnek, ahol különböző húsipari termékek bemutatása történt meg. Ezeket az alapanyagokat a tanulók és kísérőik elfogyaszthatták. Megtörtént a húsipari eszközök bemutatása is.

A rendezvény teljességéről az aulában felállított rollapok gondoskodtak, melyek nemcsak az Északi Agrárszakképzési Centrum iskoláit, hanem az iskolánkban oktatott valamennyi képzést képi formátumban bemutatták. A részletes igazgatói tájékoztató, illetve a programelemeken bemutatott képzések és játékos feladatok több tanulót elgondolkodtattak a továbbtanulási lehetőségeikkel kapcsolatban. Bízunk abban, hogy a 2025/2026. tanévi beiskolázási munkánkra pozitívan hat majd e rendezvény megvalósulása. Köszönjük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának, hogy anyagilag támogatta a beiskolázási munkánkat ezzel a színvonalasan megszervezett programmal.