ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

NÉPSZERŰ A KÉZMŰVES ÉLELMISZERKÉSZÍTÉS

Különféle frissen sült kenyérfélék választéka, beleértve a bagetteket, zsemlét, cipókat és pereceket fa felületen.

SZERVEZŐDIK AZ ÚJABB CSOPORT, HAMAROSAN INDUL A KÖVETKEZŐ KÉPZÉS

2023-ban újabb felnőttképzési tanfolyam indul az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola szervezésében. A kézműves élelmiszerkészítő képzésre várják a jelentkezőket. A képzés három hónapos, és a képzés ideje alatt érintett témakörök a következők: zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, húsipari termékek előállítása, tejtermékek készítése, sütőipari termékek előállítása. A 2022-es tapasztalatok alapján további pozitív elemeket építenek be a szervezők a képzési folyamatba.

A kézműves élelmiszerkészítőkre a képzés végén az írásbeli vizsgát követően a gyakorlati vizsga vár. A múlt évi képzés résztvevői a vizsga keretében készítettek száraztésztát (cérnametélt, csipetke), abált szalonnát tepertővel, töltöttek kolbászt, sütöttek brióst, fehér kenyeret, rozskenyeret, készítettek mézeskalácsot, aszalt almát csokoládéba mártva, paradicsommártást, illetve túrót és gomolyát is.

Különféle tartósított zöldségek és gyümölcsök egy sor üvegedényben egy fapolcon, köztük sárgarépa, paprika, uborka, savanyúság, kukorica és paradicsom.

A kézműves élelmiszerkészítő képzés új lehetőségként jelent meg a közelmúltban az élelmiszeripari szakmakínálatban. Ez a képzés mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály számára vonzónak bizonyult. Itt a résztvevők megismerkedhetnek a különböző élelmiszeripari termékek előállításának kézműves jellegével.

Jelentkezzenek képzéseinkre az easzc.hu oldalon!