Zajlik a felkészülés az ágazati alapvizsgára és a szakmai vizsgára. Az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolaban élelmiszeripar ágazatban a 9. évfolyamos tanulók egységes ágazati alapoktatásban vesznek részt. Az intézménybe jelentkező diákok számára adott a lehetőség ahhoz, hogy kipróbálhassák a pék, a pék-cukrász, az édességkészítő, az élelmiszeripari gépkezelő és a húsipari termék készítő szakmákat. A 9. évfolyam végén sikeres ágazati alapvizsga után eldönthetik, hogy melyik képzésben kívánják folytatni tanulmányaikat szakirányú oktatásban.
Így a végső döntést az elsajátított készségek és tapasztalataik alapján hozhatják meg a tanulók.
![Egy pékség jelenet két nővel, akik mosolyognak, míg a másik a tészta formázására összpontosít. közeli tészta alakú fonott kenyér az előtérben, mögötte egy konyhai környezet.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2023/02/1-5-1024x390.jpg)
SZAKMA-MINŐSÉG-LEHETŐSÉG