ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

KÖZÉPPONTBAN A HELYI TERMÉK- ÉS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS

Lila és fehér tulipánok élénk mezője napfényben, dús zöld levelekkel körülvéve a virágokat.

TULIPÁNSZÜRET A GAZDATÚRÁN

Válogatott tégelyek házi készítésű befőttekből fapolcon, lekvárokkal és zselékkel, mindegyik tetején dekoratív kendővel és címkékkel ellátva.

Munkatársaink képviselték az Északi Agrárszakképzési Centrumot a TOP-6.8.2-15-NY1-2016-00001 számú, Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum című projekt kapcsán megrendezett helyi termék- és szolgáltatásfejlesztési tevékenység keretében megtartott rendezvényen. A gazdatúra célja, hogy a helyi termelők és szolgáltatók jobban megismerjék egymás tevékenységét, tapasztalatikat megoszthassák egymással.

Élénk rózsaszín és lila tulipánok sora virágzik egy ösvény mentén vidéki környezetben. az emberek a piaci standok közelében bolyonganak és beszélgetnek, a háttérben házakkal és virágzó fákkal.

Április 20-án, A kert… közösségi kert – 4461 Nyírtelek, Ferenc tanya helyszínen zajlott a program:

– A kert bemutatása, tulipánok, nárciszok, levendulák, gyógy- és aromanövények termesztése; műhelytitkok – hol és hogyan készülnek

– A kert tartósítószer, vegyszer, aroma- és színezékmentes szörpjei, lekvárjai

Török-Bolek Tünde, élelmiszer technológus, minőségirányítási és termékfejlesztő mérnök, A kert tulajdonosának bemutató, tájékoztató előadását tulipánszüret követte.

Szabadtéri rendezvény piknikasztalok és ételtartó mellett gyülekező emberekkel, tiszta kék ég alatt. egy promóciós roll-up banner áll a jobb oldalon.