ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

MÁTRA – ZAJLIK AZ ÖKO FORRADALOM!

Két ember – az egyik segwayen, a másik állva – beszélget egy kültéri segway tanfolyamon kúpokkal és más kerékpárosokkal a háttérben.

Az Északi ASzC Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói az ÖKO Forradalom elnevezésű kezdeményezés keretében találkoztak a MATE Gyöngyösi és Gödöllői Campusával. Az újrahasznosítás fontosságát és a hulladékgazdálkodás menetét, valamint a közlekedési reformokat játékosan ismerhették meg a gyerekek. Középpontba került az ökogazdálkodás lehetősége, a természetvédelem. Április 26-án, szerdán rendezték meg második alkalommal az eseményt.

Az emberek egy zsúfolt beltéri rendezvényen vesznek részt, ahol egy információs asztal és interaktív társasjátékok láthatók, interaktív és oktató légkört teremtve.

A nagyszabású rendezvény célja, hogy aktívan, játékosan és szórakoztatva vezesse rá a különböző korcsoportokat, hogy most már itt az idő, hogy mindenki a maga szintjén tegyen valamit a Föld érdekében.

Tinédzserek csoportja, akik társasjátékban vesznek részt, alaposan megvizsgálják és megvitatják a játékelemeket egy asztalon, egy osztálytermi környezetben, a háttérben felállított kamerával.

A környezetvédelem és a tudatosság tanulható, a fenntarthatósági lépéseket el lehet sajátítani, az ÖKO gondolkodás kialakítható. A rendezvény ezeket és ennek iramát szeretné fokozni.

Egy nő barna mellényben és fekete nadrágban egy kis fehér bárányt simogat egy füves területen, fákkal és fehér kerítéssel a közelben. mosolyogva nézi a bárányt.

Élménytúrák és részletes programterv: https://okoforradalom.hu/elmenyturak/