TOVÁBBRA IS NÉPSZERŰEK AZ ÉLELMISZERIPARI FELNŐTTKÉPZÉSEK
Továbbra is népszerűek és keresettek az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola által felnőttek számára meghirdetett képzések.
Decemberben zárult egy, az intézmény szervezésében megvalósult kézműves élelmiszerkészítő képzés. Ez a típusú képzés a tervek szerint két alkalommal is indul 2024-ben (várhatóan egy tavaszi és egy őszi kezdéssel).
Márciusig biztosan elindul a következő sütő- és cukrászipari technikus képzés felnőttek szakmai oktatása keretében, továbbá őszi kezdéssel várható a pék vagy pék-cukrász és az édességkészítő képzések indítása is a jelentkezések függvényében.
Pálinkakészítő képzésre is lehet jelentkezni az easzc.hu/képzések felületen. A képzés a jelentkezések függvényében veszi kezdetét felnőttek szakmai képzése keretében.
Az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában jelenleg többféle képzés is zajlik: pálinkakészítő, két pék-cukrász, élelmiszeripari gépkezelő, húsipari technikus, édességkészítő valamint hentes és húsipari termékkészítő képzés.
Nemrégiben ért véget az intézményben a szőlész-borász képzés.
FIGYELEM!
Az érettségivel rendelkező fiatal felnőttek figyelmébe ajánljuk az iskola technikusi képzéseit, amelynek elvégzésekor 90 pontot kapnak a technikusi oklevélhez. Ez a végzettség és többletpont biztosítja a belépőt a felsőfokú oktatási intézmények élelmiszer szakirányára (DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen; MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet, Gödöllő és BCE Élelmiszertudományi Kar, Budapest).
Várjuk a felnőttek jelentkezését a www.easzc.hu webfelületen!
![Konyhaasztal, amelyen több üveg tartósított gyümölcs látható. Az üvegek különféle gyümölcsöket tartalmaznak, beleértve a sárga őszibaracknak, piros bogyós gyümölcsöket és más vegyes gyümölcsöket. Az üvegek szépen sorokba vannak rendezve, színes fedőkkel lezárva.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/340655589_652387760233984_8454964360083263721_n-1024x683.jpg)
![Védőruhás emberek, akik kisméretű, sárga, kerek zöldségeket vagy gyümölcsöket készítenek aprított anyaggal töltött digitális mérlegen, és mérnek le egy konyhai vagy laboratóriumi környezetben.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/340993259_197728416059748_1909746885037465698_n-1-1024x683.jpg)
![Három fehér kabátot, hajhálót és kesztyűt viselő nő mosolyogva mutat öt apró, szépen megsodort péksüteményt egy fehér asztalon egy konyhának vagy sütőtanteremnek tűnő. A háttérben madarak és különféle edények diagramjai láthatók.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/353742303_150452708032903_4939573104499262069_n-1-1024x768.jpg)
![Két hajhálót és védőlaboratóriumot viselő ember áll konyhaszerű környezetben, és egy-egy másik süteményre mutatnak a kék tálcán. Vannak polcok különféle tárgyakkal és egy harmadik személy a háttérben, szintén védőfelszerelésben.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/353748104_2073209972881139_5892311963672145898_n-1024x768.jpg)
![A pékségben fehér köpenyt és hajhálót viselő emberek tésztát fonnak egy fából készült asztalnál egy jól megvilágított konyhában. A háttérben polcokon és pultokon különféle eszközök és alapanyagok láthatók.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/357555310_1727712404324677_6517216545993290479_n-1024x768.jpg)
![Egy fehér csipke szalvéta tíz krémes felfújást tartalmaz körkörös mintázatban. Minden felfújt feldaraboljuk, és megtöltjük tejszínhabbal és pudinggal, majd meglocsoljuk egy csepp étcsokoládéval. Rozsdamentes acél felületen ülnek.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/332458388_1235543677086922_5412246236291620850_n-766x1024.jpg)
![Egy tálca frissen sült krémfelfújt tejszínhabbal, karamellszósszal és szeletelt mandulával. A péksüteményeket szép sorokba rendezzük egy perforált fém sütőlapon.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/333688805_1064737971120378_5168831665612176531_n-768x1024.jpg)
![Közeli kép rózsaszín és világoslila macaronokról, fehér töltelékkel, szépen elrendezve rozsdamentes acél felületen. A macaronok sorokban helyezkednek el, sima tetejükkel és enyhén fodros szélükkel.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/334905319_207040058664293_703732154301472802_n-1-768x1024.jpg)
![Egy asztalon három desszert látható: egy torta tejszínhabbal és eperszeletekkel virágszerűen elrendezve, egy rózsaszín torta fehér virággal, és egy tálca rózsaszín macaronokkal, szépen sorokba rendezve.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/352796905_650359860311709_601261711275386153_n-1-1024x768.jpg)
![Egy asztal három különböző desszerttel: egy kerek fehér torta, rózsaszín virágokkal és levelekkel díszítve egy szalvétán, egy téglalap alakú, négyzet alakú tortatálca fehér cukormázzal és arany díszítéssel, valamint egy tányér kerek, csíkos sütivel. Egy személy áll a háttérben.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/352849754_247614127884081_2028183037728146403_n-1024x768.jpg)
![Két sütemény és egy tálca süti látható egy fa felületen. Az első torta sárga cukormázas fehér virágdíszekkel. A második torta csokoládé csokoládé pillangós díszítéssel. A sütiket részben csokoládéba mártjuk, dekoratívan elrendezzük.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/354292395_653183896662704_4950689018406770380_n-1024x768.jpg)
![Három fehér egyenruhát és hajhálót viselő ember dolgozik egy pékségben. Az előtérben több darab fonott tészta van elrendezve egy sütőlapon. A háttérben konyhai berendezések és pultok láthatók. A légkör mozgalmasnak és koncentráltnak tűnik.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/1-1-1024x390.jpg)
![Közeli kép nyers, csomózott tésztagolyókról, amelyek egy sütőpapíron pihennek, készen sütésre. A tészta sima, enyhén fényes textúrájú, a felületén néhány vízcsepp látható. Az elmosódott háttéren további tészta látható egy pulton.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/2-1-1024x462.jpg)
![Három kerek, liszttel meghintett kenyértésztát egy tepsire helyezünk. Minden cipó tetején egy bevágott vonal van, készen sütésre. A tészta felülete enyhén érdes, ami azt jelzi, hogy kelesztési szakaszban van.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/6-1024x768.jpg)
![A különféle frissen sült péksütemények bézs színű felületen vannak elrendezve. A péksütemények között megtalálható a croissant és a tekert zsemle, mindegyik porcukorral meghintve. A péksütemények mellé dekoratív búzaszárakat helyeznek, amelyek rusztikus hangulatot adnak az elrendezésnek.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/7-1024x768.jpg)
![Különféle frissen sült kenyerek bemutatása világos színű felületen. Az elülső kenyér liszttel beszórt héja mély vágásokkal, míg a hátulsók tetején magok vannak. Az előtérben a búzaszár dekoratívan helyezkedik el.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/8-1024x768.jpg)