„INDIÁN NYÁR” – BIRSALMAPÁLINKÁVAL ÍZESÍTVE
Átadták az „Év Pálinkás Bonbonja” verseny díjait a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon, 2024.05.18-án.
A versenyt idén rendezték meg másodszor, célja a hungarikum magyar pálinka, mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése, továbbá a hazai kézműves csokoládés műhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása volt.
Idén külön kategóriaként díjazásra kerültek az oktatási intézményekben készült pálinkás bonbonok is. Az ország 11 iskolájából 27 nevezés érkezett.
A hajdúböszörményi agrárszakképző intézmény egy karamellizált fehércsokoládé ganache krémmel és birspálinkával puhított diómarcipánnal töltött bonbonnal nevezett, amely az Indián nyár fantázia nevet kapta és bronz minősítést ért el.
Gratulálunk Dr. Jeremiásné Fekete Katalin oktatónak és pék-cukrász tanulóinak!