Jó étvágyat kívánunk mindenkinek a mai reggelihez a brózikosok fotóival!
Az intézmény 1/9. évfolyamának élelmiszeripar ágazat tanulói és a 11-es kistermelői élelmiszer előállító
tanulók készítették a briósokat és pogácsákat.
Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és
Kollégium Brózik Dezső Tagintézménye, Berettyóújfalu
![Közeli kép egy örvénylő, aranybarna színű péksüteményről, tetején durvacukorral, egy darab barna pergamenpapírra helyezve. A tészta frissen sültnek tűnik, enyhén ropogós és karamellizált külső réteggel.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/1-13-577x1024.jpg)
![Közeli kép egy frissen sült fahéjas péksüteményről aranybarna külsővel és cukorral a tetején. A tészta spirál alakú, tésztarétegeket és fahéjas tölteléket mutat. Sütőpapírral bélelt tepsiben pihentetjük.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/2-12-577x1024.jpg)
![Sütőpapírral bélelt tepsibe sületlen, aranyszínű, örvény alakú péksütemények kerülnek. A tésztát megszórjuk cukorral, és szépen sorokba rendezzük a tálcákon, készen sütjük. A sütemények különböző méretűek, mindegyik hasonló spirális kialakítású.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/3-10-577x1024.jpg)
![Egy tepsi, tele számos apró, aranybarna leveles tészta előételekkel, mindegyik tetején olvasztott sajttal, frissen a sütőből. A tálca felületén szétszórt sajt és morzsa látható.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/4-10-577x1024.jpg)
![Sütőpapírral bélelt tálcára aranybarna, tekercses péksütemények kerülnek. A sütemények ropogós, karamellizált felületűek, enyhe cukorszórással, kavargó formájuk pedig puha, réteges belső teret sejtet.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/01/5-8-577x1024.jpg)