ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20
Cukrász lány a süteményeivel

A képzést nyújtó intézmények:

Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola


Képzés indulása legközelebb: 2021-09-01

Az ágazat megnevezése: Turizmus-vendéglátás
A szakma megnevezése: Cukrász
A szakma azonosító száma: 4 1013 23 01
Iskolai előképzettség:

  • Alapfokú iskolai végzettség

Alkalmassági követelmények

  • Foglalkozás egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges

A szakma keretében ellátható legjellemzőbb tevékenység, valamint a munkaterület leírása
A cukrász szaktudásának köszönhetően cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.
Célja olyan cukrásztermék létrehozása, amely megjelenésében, alapanyag-felhasználásában és ízében is a legmagasabb minőséget prezentálja.
Alkotómunkája során szem előtt tartja a megrendelők igényeit, a cukrászati trendeket, új technológiai megoldásokat és a változatos, innovatív módszereket.
Tudatos szakemberként számítja ki a hozzávalók mennyiségét, árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ.
Szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket.
Betartja a munkavédelmi, a környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat.
Csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel.
Folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi a világhálón, a továbbképzéseken az új megoldásokat. Idegen nyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek megismerésére.