ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20
Open
  • Lendületben az agrárszakképzés!

GASZTRONÓMIAI ELŐADÁSOK, ÉLETPÁLYA MODELLEK

MNGSZ-ROADSHOW ÁLLOMÁS VOLT A WESTSIK

Országos ROADSHOW-ra indult a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. Május 15-én, Nyíregyházán az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola volt az a megálló, ahol az agrárszakképzés keretében élelmiszeripar ágazatban tanuló diákok meghallgathatták a vendéglátás-turizmus területén történt változásokról, elvárásokról szóló előadásokat.

A Westsik iskolában pék-cukrász, édességkészítő szakmát tanuló és a jelenleg sütő- és cukrászipari technikus képzésen résztvevő fiatalokhoz csatlakoztak a Baktalórántházán működő ÉASzC Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakács tanulói is.

A nyíregyházi iskolai helyszínen Krivács András, elnök köszöntötte a jelenlévőket, majd előadást tartott a hazai turizmust érintő aktualitásokról. Ma már a középfokú agrárszakképzésben is vonzó és mindenképpen hasznos adalék az Erasmus + pályázat által kínált szakmai terep. Fehér Ágnes az Erasmus+ Toscana-ban elérhető lehetőségeiről beszélt 2023 vonatkozásában. A programok között hallhattak a tanulók és szakmai oktatók az aktuális versenyzési trendekről, napjaink közétkeztetéséről, a 21. századi éttermi kultúráról, de középpontba került a cukrász pálya, mint életpálya témája is Petrezselyem Adrienn előadásában.

Május 16-án Hajdúböszörménybe érkezik a Roadshow, ahol a Széchenyi iskolában hallgathatják meg a szakemberek előadásait az élelmiszeripari képzésben résztvevők.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*