ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20
Open
  • Lendületben az agrárszakképzés!

KISÜLT A CSOKOLÁDÉS TEKERGE A DEBRECZENIBEN

KAKAÓS CSIGA KÉSZÍTÉSE A PÉK-CUKRÁSZOK TANANYAGÁBAN

Ma már kakaós csiga néven is ismerjük ezt a sütőipari terméket, de kitalálója, Pösch Mór gödi cukrász csokoládés tekergének nevezte el 1908 január 10-én, amikor is születésnapjára ezt sütötte vendégeinek. Mindenki által kedvelt ez a leveles tésztából készült édes péksütemény, melyet kakaókrémmel töltenek és csiga alakban tekernek fel, majd tetejét porcukorral díszítik. Az Északi AszC Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola pék-cukrász tanulói oktatójukkal legutóbb ezt a finomságot készítették el!

#debreczenimárton#szakképzés#pékcukrasz#miskolc#nappaliképzés#felnőttképzés#tanpékség

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*