KÖSZÖNJÜK A BEKÜLDŐKNEK, HOGY FELHÍVÁSUNKRA ELJUTTATTÁK HOZZÁNK RECEPTJEIKET!
A Master Good Cégcsoport által felajánlott 3 ajándékcsomagot nyerték: Szabó László, Juhászné Judit és Marin Ilona. Gratulálunk!
Nyerteseink receptjeit egyenként közzétesszük.
Az első recept egy, a Szatmári Régió néhány hagyományos népi étele közül. Beküldőnk gyermekkori emlékeit elevenítette fel, amikor leírta nekünk a nagymamája által készített tejbe gombóda receptjét.
TEJBE GOMBÓDA
Hozzávalók 2 főre:
- 0,5 liter tej
- 1 tojás
- liszt
- cukor ízlés szerint
- egy csipet só
Elkészítés:
Egy tojásból és lisztből kemény, reszelhető tésztát gyúrunk, majd lereszeljük egy konyharuhára, úgy, hogy ne ragadjon össze. A tejet felforraljuk, majd beletesszük a cukrot, a sót és a tésztát. Addig főzzük, míg a tészta meg nem fő és a tej be nem sűrűsödik (kihűlve tovább sűrűsödik). A tejberizshez hasonlóan fahéjjal vagy kakaóporral tálaljuk.
A receptet Szabó László küldte be. Köszönjük!
Hasonló elnevezések: tejbe leves, tejleves, tejbe tészta, tejbe morzsolt, stb.
![Egy piros Master Good márkájú újrafelhasználható táska ül egy fából készült asztalon. A táska előtt egy bontatlan csomag csirkeszárny és egy sajttábla, piros nyelű sajtkéssel. A helyszín egy konferenciateremnek tűnik, háttérben fa székekkel.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2023/10/ajandek-1-507x1024.jpg)
![Közeli kép egy lisztezett fafelületen szétszórt, főzés nélküli tészta tésztadarabok keverékéről. A kis sárga darabok különböző méretűek és formájúak, egyenetlenül oszlanak el az asztalon.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2023/10/reszelt-teszta-1.webp)
![A csipkés szélű fehér teáscsészét kis darabokat tartalmazó krémes levessel töltjük. A csészét és a hozzáillő csészealjat lila virágokból és zöld levelekből álló virágminta díszíti. A készlet világos, napfény által megvilágított fa felületre kerül.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2023/10/tejleves-1.jpg)