ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

SORSOLTUNK! ÍME A TEJBE GOMBÓDA!

Egy hozzáillő csészealjra egy virágmintás csészét, tejszínes kukoricalevessel töltjük meg, mindkettőt apró ibolyavirágok díszítik. A levesben látható kukoricaszemek vannak, és úgy tűnik, hogy egy világos fából készült asztalon van.

KÖSZÖNJÜK A BEKÜLDŐKNEK, HOGY FELHÍVÁSUNKRA ELJUTTATTÁK HOZZÁNK RECEPTJEIKET!

A Master Good Cégcsoport által felajánlott 3 ajándékcsomagot nyerték: Szabó László, Juhászné Judit és Marin Ilona. Gratulálunk!

Nyerteseink receptjeit egyenként közzétesszük.

Az első recept egy, a Szatmári Régió néhány hagyományos népi étele közül. Beküldőnk gyermekkori emlékeit elevenítette fel, amikor leírta nekünk a nagymamája által készített tejbe gombóda receptjét.

TEJBE GOMBÓDA

Hozzávalók 2 főre:

  • 0,5 liter tej
  • 1 tojás
  • liszt
  • cukor ízlés szerint
  • egy csipet só

Elkészítés:

Egy tojásból és lisztből kemény, reszelhető tésztát gyúrunk, majd lereszeljük egy konyharuhára, úgy, hogy ne ragadjon össze. A tejet felforraljuk, majd beletesszük a cukrot, a sót és a tésztát. Addig főzzük, míg a tészta meg nem fő és a tej be nem sűrűsödik (kihűlve tovább sűrűsödik). A tejberizshez hasonlóan fahéjjal vagy kakaóporral tálaljuk.

A receptet Szabó László küldte be. Köszönjük!

Hasonló elnevezések: tejbe leves, tejleves, tejbe tészta, tejbe morzsolt, stb.