ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

Sütő-és cukrászipari szakember 07214014

  • Képzés megnevezése: 07214014 Sütő-és cukrászipari szakember
  •  Óraszám: 500 óra
  • Bemeneti feltétel: alapfokú iskolai végzettség
  • Egészségügyi alkalmassági szükséges: szükséges (33/1998. (VI. 24.) NM rendelet 15. számú melléklete alapján)
  • Képzési díj: Ingyenes (Az 1. szakképesítés szerezhető ingyenesen)
  • Képzést igazoló dokumentum: A képzés tanúsítvánnyal zárul, melynek birtokában képesítő vizsga tehető és képesítő bizonyítvány szerezhető.
  • Egyéb információ: A szakmai anyagot a képző biztosítja.
  • Programkövetelmény:

https://api.ikk.hu/v1/media/documents/6379?filename=S%C3%BCt%C5%91-%C3%A9s-cukr%C3%A1szipari-szakember-2021.12.20.-v1.pdf&_gl=1*1fnvmk8*_ga*MjYzODA1NjQ3LjE3MjkxNTgzNDk.*_ga_K4RNLHW8G3*MTczNzYyMTI2OC41NC4xLjE3Mzc2MjEzMTMuMTUuMC4w

A sütő- és cukrászipari szakember kiszámolja és kiméri a szükséges nyersanyagokat, cukrásztechnológiai alapműveleteket végez, cukrászati félkész- és késztermékeket készít. Igényeknek megfelelően egyszerű díszítő műveleteket végez a termékeken. Kenyereket, péksüteményeket és finom pékárukat készít hagyományos és korszerű eljárásokkal. A korszerű technológiáknak megfelelően sütőipari termékeket fagyaszt, és kelesztést késleltet. A munkájához szükséges technológiai berendezéseket és gépeket igény szerint beállítja, kezeli, tisztán tartja az élelmiszeriparban használható tisztító- és fertőtlenítőszerek alkalmazásával, A hulladékokat a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően kezeli, környezettudatos magatartással végzi a munkáját. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával végzi.