ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

SZÉCHENYI: NÉPSZERŰ A KÉZMŰVES ÉLELMISZERKÉSZÍTÉS MINDEN KOROSZTÁLY SZÁMÁRA

Egy csoport ember a konyhában, fehér laborköpenyben és hajhálóban. Ketten beszélgetnek egy pult mellett egy tál csokoládékeverékkel, lisztes zacskókkal és egyéb hozzávalókkal. Mások a háttérben állnak a sütőberendezések közelében.

Sikeresen szerepeltek a felnőtt résztvevők a 2024.05.10-11-én lezajlott vizsgán.

Újabb felnőtt szakmai képzés fejeződött be az Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében. Ezúttal a kézműves élelmiszerkészítők vizsgáztak sikeresen a négy hónapos képzés végén. A képzés és a vizsga során érintett témakörök: zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, húsipari termékek előállítása, sajt és egyéb tejtermékek készítése, sütőipari termékek előállítása.

A kézműves élelmiszerkészítő képzés új lehetőségként jelent meg a közelmúltban az élelmiszeripari szakmakínálatban. Ez a képzés mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztály számára vonzónak bizonyult, ahol a résztvevők megismerkedhettek a különböző élelmiszeripari termékek előállításának kézműves jellegével.

Az érdeklődők már jelentkezhetnek az intézmény által szerveződő következő hasonló képzésre!

A jövődet műveli- Széchenyi- A vidék iskolája- Hajdúböszörmény