TOVÁBBRA IS NÉPSZERŰEK AZ ÉLELMISZERIPARI FELNŐTTKÉPZÉSEK
Továbbra is népszerűek és keresettek az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola által felnőttek számára meghirdetett képzések.
Decemberben zárult egy, az intézmény szervezésében megvalósult kézműves élelmiszerkészítő képzés. Ez a típusú képzés a tervek szerint két alkalommal is indul 2024-ben (várhatóan egy tavaszi és egy őszi kezdéssel).
Márciusig biztosan elindul a következő sütő- és cukrászipari technikus képzés felnőttek szakmai oktatása keretében, továbbá őszi kezdéssel várható a pék vagy pék-cukrász és az édességkészítő képzések indítása is a jelentkezések függvényében.
Pálinkakészítő képzésre is lehet jelentkezni az easzc.hu/képzések felületen. A képzés a jelentkezések függvényében veszi kezdetét felnőttek szakmai képzése keretében.
Az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában jelenleg többféle képzés is zajlik: pálinkakészítő, két pék-cukrász, élelmiszeripari gépkezelő, húsipari technikus, édességkészítő valamint hentes és húsipari termékkészítő képzés.
Nemrégiben ért véget az intézményben a szőlész-borász képzés.
FIGYELEM!
Az érettségivel rendelkező fiatal felnőttek figyelmébe ajánljuk az iskola technikusi képzéseit, amelynek elvégzésekor 90 pontot kapnak a technikusi oklevélhez. Ez a végzettség és többletpont biztosítja a belépőt a felsőfokú oktatási intézmények élelmiszer szakirányára (DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debrecen; MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet, Gödöllő és BCE Élelmiszertudományi Kar, Budapest).
Várjuk a felnőttek jelentkezését a www.easzc.hu webfelületen!