ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

WESTSIK: KÉRTÜNK ÉS KAPTUNK KALÁCS RECEPTET HÚSVÉTRA:)

Négy fehér egyenruhát és hajhálót viselő ember áll egy fapultnál, és a konyhában nyújtja ki a tésztát hosszú formára. A pult liszttel van megszórva, a szoba falai fehér csempézettek, háttérben konyhai felszerelések.

A 10.B OSZTÁLY MUNKA KÖZBEN A NYÍREGYHÁZI PÉK TANÜZEMBEN

Kértünk és kaptunk receptet,

… bár az Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola pék tanüzemében kicsiben nem tudnak gondolkodni. Érthető módon. Nagy a hajtás, hiszen húsvétkor minden háztartásban kerül kalács az asztalra. Egy biztos! A Westsikes tanulókon és oktatóikon nem fog múlni, hogy a tanbolt polcait feltöltsék többféle kaláccsal. Szeretettel várnak a tanboltban minden kedves vásárlót!

Azok kedvéért pedig, akik szeretik mások receptjeit is kipróbálni, íme a westsikesek fonott kalács receptje!

FONOTT KALÁCS RECEPT

Hozzávalók 6 kalácshoz: 1 kg liszt, 10 g só, 100 g cukor, 110 g margarin, 50 g élesztő, 1 tasak sütőpor, 3 tojássárgája, 3 dl tej, 2-2,5 dl víz

A kakaós kalácshoz a tészta feléhez 2 dkg kakaót és 5 dkg cukrot adunk!

A fotókon a 10.B osztály szorgoskodik a tanüzemben István Pristyák szakmai oktatóval. És gyártják a szebbnél szebb kalácsokat. 🙂