AZ ISKOLA SAJÁT TERMESZTÉSŰ FŰSZERNÖVÉNYEIVEL ÍZESÍTETTÉK A SAJTOT
Az Északi ASzC Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola apagyi tanüzemében fejt tejből készítettek gomolyát a tanulók, amit a hidropóniás toronyban megtermesztett fűszernövényekkel
ízesítettek. A petrezselymes, bazsalikomos gomolya sajt mindenkinek nagyon ízlett.
![Átlátszó műanyag edény, finomra vágott zöldfűszerekkel. A gyógynövények egyenletesen oszlanak el a tartályban, így durva, leveles textúrát adnak. A tartály belsejében enyhe páralecsapódás látható.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/2-14-886x1024.jpg)
![Fehér túróval megtöltött nagy kád a sajtkészítés során. Egy hosszú fém kés vagy keverőgép átvágja az alvadékot, amely félig szilárdnak tűnik, enyhén szemcsés szerkezetű. A környező kád fémes és sima.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/3-9-768x1024.jpg)
![Két kék kesztyűt viselő ember omlós sajtot kever nagy piros és kék műanyag tálakban. A rozsdamentes acél munkalap jobb oldalán egy másik lila tál látható fehér sajtkendővel. Úgy tűnik, hogy a helyszín egy konyha vagy ételkészítési terület.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/4-11-768x1024.jpg)