ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

EZÚTTAL BANÁNLEVÉL SÜLT A DEBRECZENI TANSÜTÖDÉJÉBEN

Két melegen sütött, aranybarna péksütemény gazdag, csavart tésztarétegekkel egy téglalap alakú fatálon fekszik. A hátteret egy finom, fehér csipketerítő alkotja, amely ellentétben áll a péksütemények rusztikus textúrájával.

A BANÁNLEVÉL ELKÉSZÍTÉSE IS RÉSZE A PÉK-CUKRÁSZOK, SÜTŐ- ÉS CUKRÁSZTECHNIKUSOK TANANYAGÁNAK

A napokban egy több, mint 100 éves hagyományokkal rendelkező péksütemény készült a Tanpékségben, az orosházi banán, más néven banánlevél. Megalkotója Pável Bertalan orosházi pékmester lehetett, eleinte Békés és Csongrád megyében volt kedvelt pékáru. Különlegessége félig meghámozott banánra emlékeztető formájában rejlik, tölteléke cukor, kakaó és fahéj keveréke.

#debreczenimárton#szakmák#pékcukrasz#tanpékség#miskolc#nappaliképzés#felnőttképzés