ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

DEBRECZENI: LÚDLÁB SZELET KÉSZÜLT A TANPÉKSÉGBEN

Egy tálca háromszög alakú csokoládétorta szépen elrendezve. Minden darab tetejére egy csokoládékrémet teszünk, és egy piros cseresznyével díszítjük. A csokoládé cukormáz fényes felülete kellemes és hívogató megjelenést kölcsönöz a süteményeknek.

A lúdláb torta Gerbeaud Emil svájci származású budapesti cukrász nevéhez fűződik, ő honosította meg Magyarországon a párizsi krémet, ami ennek az édességnek is egyik fő összetevője. Az Északi ASzC Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola cukrász gyakorlatán a 10. e osztály tanulói Galamb Alex irányításával lúdláb szeletet készítettek az intézmény tansütödéjében.

#debreczenimárton#szakképzés#pékcukrasz#nappaliképzés#felnőttképzés#miskolc