KAKAÓS CSIGA KÉSZÍTÉSE A PÉK-CUKRÁSZOK TANANYAGÁBAN
Ma már kakaós csiga néven is ismerjük ezt a sütőipari terméket, de kitalálója, Pösch Mór gödi cukrász csokoládés tekergének nevezte el 1908 január 10-én, amikor is születésnapjára ezt sütötte vendégeinek. Mindenki által kedvelt ez a leveles tésztából készült édes péksütemény, melyet kakaókrémmel töltenek és csiga alakban tekernek fel, majd tetejét porcukorral díszítik. Az Északi AszC Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola pék-cukrász tanulói oktatójukkal legutóbb ezt a finomságot készítették el!
#debreczenimárton#szakképzés#pékcukrasz#miskolc#nappaliképzés#felnőttképzés#tanpékség
![Frissen sült fahéjas tekercsek sora látható több tepsiben egy kereskedelmi konyhában. A tekercsek aranybarna, örvénylő megjelenésűek, a spirális rétegekben fahéjas töltelék látható.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/1-20-1024x1024.jpg)
![Többen fehér egyenruhába öltözve nagy tésztalapokat sodornak és hajtogatnak együtt lisztezett felületen. Egy sárga vödör és sodrófák láthatók. Úgy tűnik, a jelenet egy profi konyha vagy pékség.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/2-19-1024x1024.jpg)
![Fehér egyenruhás pékek fahéjas tekercseket készítenek a konyhában. A fahéjas tekercs formázása és tepsire való elrendezése folyamatban van.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/3-14-1024x1024.jpg)
![Egy fehér ingbe, nadrágba és sapkába öltözött személy süteményeket vesz ki egy ipari sütőből a konyhában. A péksütemények frissen sültnek és a szélükön barnásnak tűnnek. A háttérben egy színes törölköző lóg a falon.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/4-14-1024x1024.jpg)
![Három ember dolgozik együtt a konyhában, és egy fából készült asztalon kinyújtják a tésztát. Egy személy csokis keveréket ken a tésztára. A konyhában különféle berendezések találhatók, beleértve a mikrohullámú sütőt és az állványos keverőt, amely a háttérben látható.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/5-9-1024x1024.jpg)
![Egy személy egy nagy tésztadarabot hengerel, amelyet sötét töltelékkel, valószínűleg fahéjjal vagy kakaóporral rétegeztek, egy fa munkalapon. A terület jól megvilágított, a háttérben konyhafelszerelés és egy piros vödör található.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/6-10-1024x1024.jpg)
![Konyhában dolgozó pékek, fahéjas tekercseket sodornak és készítenek. Az asztalon több főzés nélküli fahéjas tekercsekkel töltött tálca van, liszttel és fahéjjal borítva. A pékek fehér egyenruhát viselnek, és a tésztán tartják a kezüket.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/7-8-1024x1024.jpg)
![Egy fehér inges személy csokoládéval töltött felcsavart tésztát szeletel egy nagy késsel egy fém munkalapon. A felszeletelt darabok belsejében örvénylési mintát mutatnak, és morzsák vannak szétszórva.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/8-7-1024x1024.jpg)
![Három frissen sült fahéjas tekercs látható egy fa felületen. A tekercsek aranybarnák, fahéjas spirálok rétegei láthatók, és enyhén porcukorral meghintve.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/9-5-1024x1024.jpg)