ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

KISÜLT A CSOKOLÁDÉS TEKERGE A DEBRECZENIBEN

Frissen sült, aranybarna fahéjas tekercsek sora hűl a tálcákon. A tekercseken fahéj és cukor sötétbarna örvénye látható a világos, pelyhes tészta tetején. A tálcák fém munkalapokon helyezkednek el egy kereskedelmi sütés-konyhában.

KAKAÓS CSIGA KÉSZÍTÉSE A PÉK-CUKRÁSZOK TANANYAGÁBAN

Ma már kakaós csiga néven is ismerjük ezt a sütőipari terméket, de kitalálója, Pösch Mór gödi cukrász csokoládés tekergének nevezte el 1908 január 10-én, amikor is születésnapjára ezt sütötte vendégeinek. Mindenki által kedvelt ez a leveles tésztából készült édes péksütemény, melyet kakaókrémmel töltenek és csiga alakban tekernek fel, majd tetejét porcukorral díszítik. Az Északi AszC Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola pék-cukrász tanulói oktatójukkal legutóbb ezt a finomságot készítették el!

#debreczenimárton#szakképzés#pékcukrasz#miskolc#nappaliképzés#felnőttképzés#tanpékség