AZ ÉSZAKI ASZC DEBRECZENI MÁRTON MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA TANSÜTÖDÉSÉBEN A POZSONYI KIFLI ELKÉSZÍTÉSE IS A TANANYAG RÉSZE
A pozsonyi kiflinek több évszázados hagyománya van az egykori Osztrák-Magyar Monarchia területén, így ma is több országban készítik. Ezt az édes péksüteményt mákos, vagy diós töltelékkel töltik meg. És honnan tudjuk, hogy melyikben mi van? A patkó alakú mákos tölteléket, az ácskapocs alakú diós tölteléket rejt:)
#debreczenimárton#szakképzés#miskolc#nappaliképzés#felnőttképzés#pékcukrász
![Két félhold alakú péksütemény egy fehér szalvétán, egy csipketerítőn fekszik, egy csésze kávé mellett világosbarna habbal.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/1-12-1024x1024.jpg)
![Közeli kép frissen sült aranybarna félhold tekercsekről sütőpapírral bélelt tepsiben. A tekercsek lágy és sima textúrájúak, az alattuk lévő pergamenpapíron néhány elszórt pelyhes darab és barnás foltok találhatók.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/2-13-1024x1024.jpg)
![Frissen sült, aranybarna félhold alakú péksüteményekkel töltött tepsi, sütőpapíron hűlve egy kereskedelmi konyhában.](https://easzc.hu/wp-content/uploads/2024/04/4-10-1024x1024.jpg)