ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

LIPPAI: SZAKMAI GYAKORLAT AVEZZANO-BAN

GAZDA, MEZŐGAZDASÁGI TECHNIKUS ÉS MG-GÉPÉSZ TANULÓK VOLTAK A CSOPORT TAGJAI

Avezzano/2024.03.04-03.15./ Szakmai gyakorlat

Helyszín: Olaszország, Avezzano

Időtartam: 2024.03.04-03.15.

Résztvevők:

Papp Tamás, Horváth Tibor, Simon Szabolcs Botond, Sztankula Marcell Miklós, Somlyai Zsolt, Bodnár László, Szőke Kiara, Palkó Nataniel, Bakai László Gábor, Győry Bence, Tenke Gergő

Kísérő személyek:

Romhányné Takács Beáta és Frissné Bodó Ágnes 

Beszámoló:

Az Erasmus + rövidtávú mobilitás keretében az Északi ASzC Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola 11 diákja két kísérő tanárral indult el Olaszországba, Avezzano városba, ahol kéthetes szakmai gyakorlaton vettek részt.

Az utazás Debrecenből a Wizzair menetrendszerű járatával történt Rómába a Fiumicino repülőtérre, onnan busszal jutottak el Avezzanoba. A diákcsoport tagjai több szakmát képviseltek.

A gazda diákok egy szarvasmarha telepen voltak gyakorlaton, ahol megismerkedtek a fejőrobot működésével és használatával. A mezőgazdasági gépészek egy traktorokat és munkagépeket forgalmazó cégnél voltak. Részt vettek új traktorok átadásra történő felkészítésében, de javítottak használt gépeket is. A mezőgazdasági technikus tanulók egy kertészetben töltötték a gyakorlatukat, ahol öntöző rendszert javítottak, tápanyag-utánpótlást, metszési feladatokat végeztek, valamint segítették a vevők kiszolgálását.

A fogadó intézmény, az Amfi International kiutazás előtt tájékoztatót tartott, így felkészülve érkezett meg a csoport Olaszországba. A kommunikáció munkanyelve angol volt, de több olasz szóval is gazdagodtak a tanulók.

A kinti partner a szakmai gyakorlat mellett városlátogatást is szervezett Aielli-be. A város falfestményeiről híres.

A kéthetes kinn tartózkodás keretében hétvégén a diákok tanáraikkal ellátogattak Rómába, ahol több nevezetességet is meg tudtak nézni, pl.: Colosseum, Forum Romanum, Capitolium, Trevi-kút, Spanyol-lépcső. Másnap Pescarában jártak, ahol felkeresték a San Cetteo katedrálist, és a különleges formájú Ponte del Mare hidat. Délután a tengerparton tettek egy sétát, ami nagy élményt jelentett mindenkinek, mert többen most látták először a tengert.

Hazafelé a Flixbus járatát választotta a csoport, Velencében töltöttek egy éjszakát, majd másnap indultak tovább Magyarországra.

A tanulók és a kísérő tanárok nagyszerű élményekkel tértek haza, a megszerzett gyakorlati tapasztalatot a diákok a későbbiekben is tudják hasznosítani. A mobilitásnak köszönhetően a csoport tagjai bepillantást nyertek egy másik ország kultúrájába, szokásaiba, gasztronómiájába.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Megszakítás