ginop-6-2-3-17 VP1-1.1.1-17 GINOP-6.1.1-15-2015-00001 GINOP-6.2.7-20

SZAKMAKÓSTOLÓ TÁBORBAN NÉPSZERŰSÍTETTE A VAY AZ AGRÁRSZAKKÉPZÉST

Táborozó gyerekek a Vay iskolában

A BAKTAI ISKOLA VÁLTOZATOS PROGRAMOKKAL MUTATTA MEG A GYEREKEKNEK A MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZ SZAKMA SZÉPSÉGEIT

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK szervezésében, 2024. július 01-05-ig ismét SZAKMAKÓSTOLÓ HETET tartott a szervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is, amelynek ezúttal az ÉASzC Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium adott helyet.

A résztvevő 20 Általános Iskolás diák rengeteg élménnyel és ismerettel gazdagodott a Mezőgazdasági gépész szakma tekintetében, amelynek részleteit a Vay iskola szakoktatói mutatták meg a gyerekeknek!

A kisdiákok megismerkedhettek a baktalórántházai iskolában kialakított műhelyekkel és berendezéseikkel, az erőgépekkel és munkagépeikkel, valamint az iskola állattartó telepén használatos gépekkel, eszközökkel. Fémtechnológia keretében egy STOP tábla makettet készítettek a gyerekek, amit a tábor végén boldogan vittek haza. Emellett határszemlén is részt vehetett a csoport a tangazdaság területén, illetve a program során látogatást tehettek az iskola egyik állandó partnerénél, az Auditker Kft.-nél, ahol szintén a szakma népszerűsítése volt a látogatás célja. De a résztvevők legnagyobb örömére a heti programból a kresz és a vezetésgyakorlat sem maradt ki. 🚜